4 червня 2014 р.

Змінені правила прийому до ВНЗ

Цього тижня вищі навчальні заклади України погоджують у Міністерстві освіти і науки України зміни до правил прийому на 2014 рік, відповідно до змін в Умовах прийому, які минулого тижня були оприлюднені.
Отже, основні зміни такі, що прийом на бакалаврські програми (як після школи так і після коледжу) розпочнеться 11 липня та завершиться 1 серпня. Рейтинги рекомендованих до зарахування в першій хвилі приймальні комісії зобов'язані оприлюднити до 12 години 2 серпня. Третій строк вибору вступниками місця навчання (третя хвиля) закінчується о 18.00 годині 10 серпня. Терміни зарахування за державним встановлено не пізніше 15.00 години 11 серпня; за контрактом не пізніше 18 серпня.
Таким чином терміни прийому документів (подання заяв вступників) скорочено на 10 днів та конкурсний відбір, точніше вибір місця навчання вступників (тобто подання оригіналів документів про освіту до заяви на вступ, попередньо до якої було подано копії цих документів) на 2 дні. Хочеться відмітити останнє як позитив в тому, що корупціонери в приймальних комісіях матимуть менше часу на свої антиосвітні діяння - маніпулюваня, а точніше маніпулювання інформуванням для вступників щодо шансів вступу.

Дорогі вступники а особливо батьки, поточна система прийому дозволяє вступити без хабарів до вузів, навіть найбільш корумпованих, головне - слідкувати за рейтингами та ходом подання оригіналів (не заяв) навіть якщо вступник 300-тий в списку при кількості в 40-50 держ. місць існує імовірність вступу на бюджет, тому моніторти хід подання оригіналів на (сайті вступ інфо - vstup.info), проте основне це результати ЗНО з предметів, результати яких враховуються у обчисленні конкурсного балу і які дозволять бути в числі прохідних, надалі в публікаціях будуть окреслені основні способи приблизного визначення шансів вступу на той чи інший напрям. Слідкуйте за публікаціями, підписуйтеся на нові дописи у блозі (знизу сторінки відповідне поле для внесення email на підписку).
Успіхів у здачі ЗНО!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!