6 липня 2015 р.

Абіт пошук (Абит поиск) відкрив доступ до сторінки вступної кампанії 2015 року, прохідний бал, каталог спеціальностей.

На сайті Абіт пошук з'явилася сторінка щодо вступної кампанії 2015 року, сторінка прохідний бал та каталог спеціальностей


Сервіс абіт пошук (абит поиск) сайт abit-poisk.org.ua опублікував сторінку до вступної кампанії 2015 року з переліками вузів за областями.

Список вузів розташований на abit poisk в переліку без поділу за категоріями навчальних закладів, як це зроблено на вступ інфо, чи на сторінках до прикладу вузів Києва на нашому блозі, тому дещо менш зручніше організовані.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************




Рейтинги на абіт пошук вступної кампаії 2016


Розробники потурбувалися про зручність для користувачів та додали можливість пошуку навчального закладу за частиною назви.


До вступної кампанії цього року розробники абіт пошук додали нові розділи Прохідний бал / Ймовірність вступу та Каталог спеціальностей.
Відносно першого розділу варто відмітити, що задумка досить хороша, адже після введених параметрів показує прохідний бал, за якими вступник минулого року міг потрапити на навчання на обраний напрям,  спеціальність і можна провести певні співставлення з балами вступника 2015 року. Дяля цього варто відмітити, що цього року максимальний вступний бал типового абітурієнта 200 балів (без додаткових балів за довузівську підготовку та Всеукраїнську олімпіади) , а в минулому році максимальний бал складав 660, тому можна лише для більш наближеного порівняння додати, що минулорічний бал, який покаже сервіс абіт пошуку можна поділити на 3,3 і бачити прохідний бал більш менш подібний до балів цього року, і це у випадку якщо вагові коефіцієнти предметів одинакові, що насправді під час вступної кампанії цього року у вузах рідкість.
Крім того є ряд додаткових чинників, які впливають на прохідний бал, а саме кількість місць державного замовлення у вузах, які розподілять цього року, та сам хід вступної кампанії цього року, тобто чи буде така ж кількість вступників на обраний напрям.

Щодо сторінки Каталог спеціальностей, після декількох пошукових запитів можна твердити, що станом на дату публікації видає не надто коректні результати, багато відомостей можуть бути відсутні.

Сподіватимемося, що розробникам вдасться налагодити роботу їх сервісів, адже вони носять достатньо вагомий інформаційний характер для вступників.

Також на останок відмітимо, що у рейтингових списках в перші дні липня  стовпці державне замовлення будуть відображені дані минулого року, які вузи внесли до Єдиної державної бази з питань освіти. Тому й для деяких в деяких державних вузів на абіт пошук,  (до прикладу КНУ Київського національного універстету Шевченка ) вказано в графі державне замовлення 0.

5 коментарів:

  1. Усіх цікавиь тільки одне - прохідний бал і реальні рейтингові списки. Але, на жаль:
    1. Режим "Прохідний бал" не працює, нічого не знаходить.
    2. У рейтингових списках не враховується інформація про пріоритет (тобто у списках є і абітурієнти, які через пріоритет потрапляють у інший вуз) , тобто цей режим також недопрацьований і тому фактично безкорисний. Крім того, ці списки навіть не посортовані по сумі балів. Просто жах, будь-яка статистика по ЗНО відсутня, рейтингові списки відсутні, до чого це все...

    ВідповістиВидалити
  2. Та навіть в одному й тому самому вузі і факультеті є зафарбованим прізвище людини, яка проходить одночасно на декілька спеціальностей, невже вона на факультеті не виставила пріоритет чи вона буде навчатись на двох бюджетах одночасно???

    ВідповістиВидалити
  3. Моя дитина пройшла на бюджет в два навчальні заклади, документи завезли в перший нз,але ввести в систему ,що здав документи не можуть, тому що інший нз поставив "плюсик" що ми здали їм оригінали. Що це ?, халатність,чи самоуправність !!!!!!?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Вчора вузам Інфоресурс (який підпорядкований МОНу) надіслав повідомлення відносно таких випадків:

      Про помилково встановлені в ЗАЯВАХ вступників позначки «НАЯВНІСТЬ ОРИГІНАЛІВ ДОКУМЕНТІВ»
      Дата публікації: 07.08.2015 14:34:28

      Відповідно до пункту 6.5 Умов прийому-2015 при участі в конкурсі на навчання за державним замовленням ОРИГІНАЛИ ДОКУМЕНТІВ подаються вступником лише один раз при виборі місця навчання (для виконання вимог до зарахування у ВНЗ).

      Позначка «Подані оригінали документів» автоматично встановлюється при зміні статусу заяви вступника з «РЕКОМЕНДОВАНО» на «ДО НАКАЗУ».

      На цей час також можливе встановлення позначки «Наявність оригіналів документів» при створенні ЗАЯВИ вступника.

      Однак окремі навчальні заклади зловживають цією функцією, що не дає можливості іншому навчальному закладу встановити заяві рекомендованого до зарахування вступника статус «ДО НАКАЗУ».

      Навчальним закладам, в яких помилково встановлено в ЗАЯВАХ вступників позначки «Наявність оригіналів документів», необхідно їх невідкладно зняти.

      Інформацію щодо навчальних закладів, де неправомірно вказано про наявність оригіналів документів вступників, буде надано до МОН для вжиття заходів.



      З повагою

      ДП «Інфоресурс»

      Видалити
  4. Дякую за інформацію!

    ВідповістиВидалити

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!