27 червня 2015 р.

Зміни Умов / Правил прийому до ВНЗ 2015. Терміни рекомендації, зарахування на місця державного замовлення

Внесено зміни до Умов прийому на навчання до ВНЗ України в 2015 році. Змінено терміни подання заяв та зарахування за державним замовленням, демобілізовані (в рік вступу) військовослужбовці зможуть вступати без ЗНО.


В змінах до Умов прийому чіткіше визначено поняття пріоритетність вступу, застосовуватиметься при поданні заяви на вступ за державним замовленням.
Встановлено, що демобілізовані військовослужбовці (в рік вступу) мають право на вступ без ЗНО за вступними випробуваннями у ВНЗ.
Прийом заяв на денну форму навчання на на основі повної загальної середньої освіти завершується 31 липня о 18 год (до змін 1 серпня о 12 год).

При прийомі заяви від вступника особиcто приймальним комісіям дозволено приймати лише копії атестата та додатку до нього - Детальніше про дану зміну на сторінці >>>

Зміни у контрольних датах вступної кампанії.

Рейтингові списки вступників із зазначеними рекомендованими до зарахування оприлюднюються не пізніше 12 год 4 серпня та вступники, які отримали рекомендації до зарахування за на місця державного замовлення повинні виконати вимогу до зарахування (подати оригінали документів) до 18 год 8 серпня.
Зарахування на місця державного замовлення не пізніше 12 год 10 серпня.
Також важливим моментом у змінах до умов прийому є те, що при подання паперової заяви вступнику необхідно подавати копії документів про освіту (раніше або копії або оригінали).

Зарахування поза конкурсом для дітей учасників АТО, які загинули або безвісти пропали при виконанні ним обов’язків військової служби

У змінах до Умов прийому додано ще одну категорію осіб. які мають право на зарахування поза конкурсом до державних або комунальних ВНЗ. Згідно змін право на зарахування поза конкурсом надано для осіб, яким відповідно до закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" надане таке право".
Згідно вказаного Закону (ст 13) "Особа, у якої один з батьків (усиновлювачів) був військовослужбовцем, який загинув чи визнаний судом безвісно відсутньою особою при виконанні ним обов’язків військової служби, протягом трьох років після здобуття відповідної загальної середньої освіти зараховується поза конкурсом за особистим вибором спеціальності до державних і комунальних вищих та професійно-технічних навчальних закладів України для навчання за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів."

Наказ Міністерства освіти і науки України від 11.06.2015 № 615 «Про внесення змін до Умов прийому на навчання до вищих навчальних закладів України в 2015 році».

Порівняльна таблиця старих умов прийому та тексту зі змінами
*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

1 коментар:

  1. за пріоритети дуже цікаво почути, бо розібрати важко, будемо ждати статті)

    ВідповістиВидалити

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!