4 липня 2015 р.

Державне замовлення для ВНЗ 2015 року в більшій мірі спрямують на військову та медичну вищу освіту.

В 2015 році державне замовлення спрямують на військову та медичну освіту. Про це прозвітували у МОН прем'єр міністру на засіданні колегії МОН України.


Цьогоріч державне замовлення за ступенем бакалавр заплановано в обсязі 97 тисяч місць. Учасниками ЗНО в 2015 році стали близько 300 тис осіб. Врахочуючи, що близько 15-20% вступників не складуть ЗНО з хоча б трьох преметів орієнтовний загальний конкурс на місця державного замовлення складе 2-3 особи на місце.
На засідання колегії МОН 3 липня, участь в якому взяв прем'єр міністр України, було оголошено, що пріоритетами держаного замовлення в 2015 році є військова та медична вища освіта. Арсеній Яценюк закликав посадовців у МОН не надавати державне замовлення для вузів, які лише "друкують" дипломи про освіту, проте знань не надають. В значній мірі це звичайно пов'язано з хабарництвом у викладацьких колективах, наскільки в якому вузі проникла ця проблема.
Крім того Прем'єр міністр закликав МОН визначити стратегію державного замовлення на наступних п'ять років, яка би враховували ринок праці та потреба держави.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!