31 липня 2015 р.

Коли необхідно подавати оригінал атестата до приймальної комісії.

Коли вступникам необхідно подавати оригінал атестата - документа про освіту - до приймальної комісії ВНЗ.


Враховуючи нещодавні зміни до термінів вступної кампанії, та багато ще застарілої інформації в офіційних джерелах, зокрема і на сайті МОН у розділі "Вступна кампанія" (де станом на 23:00 31 липня вказано ще старі терміни прийому в тому числі й те, що саме сьогодні завершився прийом документів на навчання),  багато вступників можуть розгубилися в тому, коли ж потрібно нести до приймальної комісії вищого навчального закладу оригінали документа про освіту на основі якої проводиться вступ на навчання.
Спробуємо з'ясувати початкові та кінцеві терміни подання оригіналу атестата до приймальних комісій ВНЗ для зарахування.

Розглянемо випадок вступу за державним замовленням.

Потрібно зорієнтуватися в тому. що подання оригіналу атестата до приймальної комісії (документа про освіту) за умовами прийому визначено як виконання вимоги для зарахування, що згідно нових термінів встановлено до 18 год 10 серпня. Тобто це крайній термін подання оригіналу атестата для зарахування за державним замовленням, що звичайно можливо при наявності рекомендації до зарахування. Зарахування повинно відбутися до 12 год 11 серпня.
Для тих, кому не вистачить одна-дві позиції для включення в список рекомендованих, варто не виключати такий випадок, що не всі вступники, які рекомендовані до зарахування обов'язково подадуть оригінал. У випадку наявності вільних місць, приймальні комісії  згідно пункту 1 розділу XVII Умов прийому до ВНЗ зобов'язані зараховувати тих вступників, які наступні в рейтинговому списку (рекомендовані на контракт) та подали оригінал атестата.

Початковим терміном подання оригіналів є дата оприлюднення рейтингових списків рекомендованих до зарахування за державним замовленням. За новими термінами встановлено , що це не пізніше 12 год 6 серпня. Проте вступникам варто мати на увазі. що приймальна комісія може приймати рішення та опублікувати рейтингові списки рекомендованих до зарахування і раніше, до прикладу через день-два після завершення прийому документів на навчання, тобто навіть і 4-5 серпня.

У випадку вступу на контрактне навчання.

Умовами прийому визначено, що крайня дата зарахування за кошти фізичних та юридичних осіб є 17 серпня, проте не встановлено як початкові терміни подання оригіналів - дату публікації списків рекомендованих та кінцевих термінів виконання вимоги для зарахування - подання оригіналу атестата, тому кожен ВНЗ у власних правилах прийому повинен встановлювати дані терміни. тому вступникам це варто уточняти у приймальних комісіях конкретного ВНЗ, або ж вичитувати правила прийому конкретного ВНЗ.

Плануєте слідкувати за ходом вступної кампанії?
*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!