25 липня 2015 р.

Як після 31 липня знайти інформацію рекомендований до зарахування чи ні. Про рекомендації до зарахування, рейтингові списки рекомендованих на місця державного замовлення на вступ інфо та абіт пошук.

Наступного тижня завершується прийом документів на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти. Розглянемо основне, що потрібно знати про те, як швидко знайти себе у оновлених рейтингових списках, списках рекомендованих до зарахування.


31 липня вищі навчальні заклади згідно умов прийому 2015 року завершують прийом документів на денну форму навчання на основі повної загальної середньої освіти та розпочинається період надання рекомендацій до зарахування, оприлюднення рейтингових списків рекомендованих до зарахування на місця державного замовлення та контрактне навчання.
Розглянемо основні способи спостереження за швидкого моніторингу за оприлюдненням списків рекомендованих та інформації щодо зарахування та як не пропустити шанс вступу на навчання.

Перша контрольна дата вступної кампанії 4 серпня. До 12 години цього дня вищі навчальні заклади зобов'язані опублікувати рейтингові списки вступників в повному обсязі на власних веб сайтах.
Списки рекомендованих до зарахування на місця держаного замовлення по напрямах, де передбачені бюджетні місця та по напрямах, спеціальностях, де лише платне навчання ВНЗ зобов'язані опублікавати як на власних вед сайтах так і на стендах прийомальної комісії, Проте варто звернути увагу, що виші мають право і можуть опублікувати рейтингові списки та списки рекомендованих до зарахування і раніше. Враховуючи, що 1-2 серпня субота-неділя як правило вихідні дні у вишах, 3 серпня приймальні комісії будуть готувати списки рекомендованих в електронній базі ЄДЕБО та можуть опубліковувати їх цього ж дня. Як тільки приймальні комісії сформують рейтингові списки в ЄДЕБО інформація про статус рекомендації до зарахування буде доступна в електронному кабінеті вступника на сайті ez.osvitavsim.org.ua, через який вступники подають електронні заяви. Якщо вступником подавалися заяви лише особисто у приймальну комісію, варто зареєструватися  на сайті ez.osvitavsim.org.ua та моніторити 3-4 серпня статуси заяв. Якщо подавалися особисто до приймальної комісії, такі заяви будуть відображатися у обліковому записі вступника. 
Найбільш зручним відкритим сайтом для перегляду рейтингових списків ВНЗ є інформаційна система Конкурс вступ інфо - сайт vstup.info, яка отримує дані про рейтингову ситуацію та списки рекомендованих з електронної бази ЄДЕБО. 
Варто зазначити, що в минулі роки в дні публікації рейтингових списків та списків рекомендованих до зарахування сайт vstup.info був надто перевантажений через бажання  сотень тисяч вступників побачити себе в списках, тому будьте готові, що відкрити списки на вступ інфо може бути непросто. 
Зважаючи на такі проблеми в минулі роки редакція блогу розмістила розділ зі списками областей з вищими навчальними закладами та прямими посиланнями на сторінки ВНЗ на вступ інфо, тому якщо будуть і цього року проблеми з vstup info заходьте на блог та відкривайте відразу сторінку вузу на vstup info. Таким чином, коли vstup.info буде повільно завантажуватися, пропускається крок входу на головну сторінку та сторінку області, .

Існує для багатьох відомий сайт з рейтинговими списками абіт пошук - abit-poisk.org.ua.

Абіт пошук має значно зручніші можливості пошуку вступника у списках, адже достатньо внести на головній сторінці прізвище, ім'я та по батькові та можна отримати перелік поданих заяв у ВНЗ для особи (або осіб якщо існують декілька осіб з такими ж персональними даними) з додатковою інформацією про шанси вступу до ВНЗ, (принаймні так було минулого року, цього року у зв'язку з новаціями може бути по іншому). Також варто знати, що сайт абіт пошук зчитує інформацію з ІС Конкурс вступ інфо, тому якщо вступ інфо оновив дані ось нещодавно, на абіт пошуку можуть бути ще дані попередньої версії рейтингових списків вступ інфо, затримки між оновленнями абіт пошуку та вступ інфо можуть бути від декількох годин до одного дня.

Висновки щодо того як швижко знайти інформацію рекомендований до зарахування чи ні можна зробити такі.
  • зміни статусу власних заяв 3-4 серпня найкраще моніторити на ez.osvitavsim.org.ua.
  • актуальні рейтингові списки 3-4 серпня найкраще переглядати на вступ інфо та сайтах ВНЗ
  • якщо vstup.info повільно завантажується найкраще відкривати сторінки вишів на вступ інфо через блог;
  • додаткові дані щодо вступної кампанії найкраще переглядати на сайті абіт пошук. 

Бажаємо вступникам рекомендації до зарахування по найвищих пріоритетах.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!