2 серпня 2015 р.

Куди йти вчитися на контракт - Луцьк. Порівняння вартості навчання за популярними напрямами.

Огляд Вартості навчання у ВНЗ Луцька.


В Луцьку серед найбільших ВНЗ згідно даних ІС Конкурс набір здійснюють два університети, це Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки та Луцький національний технічний університет , Академія рекреаційних технологій і права та два інститути: Волинський інститут економіки та менеджменту та Луцький інститут розвитку людини Відкритого міжнародного Університету розвитку людини «Україна». Останній з переліку вартості навчання на сайті не подає, тому розглянемо з тих, вартості навчання в яких подані на сайтах.


Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки

Вартість навчання у СНУ ім Лесі Українки подана на сайті лише у додатках правил прийому , де зазначено, що це вартість 2014 року вступу, проте враховуючи, що додатки правил сформовані 13.07 2015 року можна  вважати, що це ціна 2015 року, проте варто все ж уточняти фактичну у приймальної комісії. Отже за популярними  серед вступників напрямами ступеня бакалавр денної форма навчання, де подано близько 300 та більіше заяв вартість навчання у СНУ ім Лесі Українки така:

Початкова освіта -  9670 грн.
Філологія (українська) - 9670 грн.
Філологія (англійська) - 10950 грн.
Дошкільна освіта - 9760 грн.
Історія - 9760 грн.
Готельно-ресторанна справа - 11820 грн.
Туризм - 11820 грн.
Правознавстко - 15800 грн.
Соціальна робота - 9670 грн.
Економіка підприємства - 10950 грн.

Серед нових цікавих напрямів у СНУ ім Лесі Українки - управління інформаційною безпекою, на який розпочали набір ось нещодавно, проте даний напрям повинен бути доволі перспективний в наш час. Вартість навчання за цим напрямом наразі невідома, проте враховуючи "новизну" повинна бути доступна.
Вартість навчання в порівнянні з іншими містами, де ми проводили огляд в попередніх записах є по деяких напрямах дорожчою ніж вартість навчання у ВНЗ Львова.та по більшості згаданих напрямів дешевшою аніж в Тернополі (особливо гуманітарних та педагогічних, крім соціальної роботи, яка в одному з ВНЗ Тернополя коштує 6900 грн та економіки підприємства),

Луцький національний технічний університет

Вартість навчання у Луцькому національному технічному університеті на популярних серед вступників напрямах така (подано близько 250 та більше заяв):

Маркетнг - 9500 грн.
Туризм - 9500 грн.
Фінанси і кредит - 9500 грн.
Менеджмент - 9500 грн.
Управління персоналом та економіка праці - 9500 грн.
Облік та аудит - 9500 грн.
Комп'ютерні науки - 10400 грн.
Комп'ютерна інженерія - 11500 грн.
Будівництво - 9500 грн.
Економіка підприємства - 9500 грн.

Цікаво відмітити, що деякі економічні напрями які згадані в переліку є і в СНУ ім Лесі Українки, проте там вони дорожчі орієнтовно на 1500-200 грн (облік та аудит,  фінанси і кредит). Вартість навчання за всіма напрямами у Луцькому національному технічному університеті.

Підводячи перші підсумки між містами - у Луцьку економічні та технічні напрями трохи дорожчі ніж у Тернополі та Львові, проте гуманітарні напрями дешевші, ніж у Тернополі та трохи дорожчі, ніж у Львові.

Публікація в процесі наповнення інформацією щодо інших ВНЗ.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!