18 квітня 2016 р.

Випускники загальноосвітніх навчальних закладів можуть вчасно не отримати документи про освіту.

"Випускники 9 та 11 класів не отримають вчасно документи про освіту" - таку публікацію  директора київської середньої школи №148 Сергія Горбачова розміщено в його блозі на Українській правді. Публікація стала результатом зустрічі педагогів з розробниками нового програмного забезпечення для видачі документів про здобуття середньої освіти.
За словами Сергія Горбачова всі загальноосвітні навчальні заклади змушені цього року видавати документи про освіту за новою процедурою через новий програмний додаток, роботу якого, ще зовсім не налагоджено школами - за трохи більше одного місяця до строку видачі документів.

Зокрема, всі дані про навчальний заклад в новій системі необхідно повторно набирати вручну.
Нова схема видачі документів зумовлена тим, що Міністерство освіти і науки України наказом від 24 березня №319 відмінило існуючу систему підготовки та друку документів про базову (9 класів) та повну (11 класів) середню освіту.
Крім того, як зазначає директор 148 київської школи, викликає здивування те, що неможливо імпортувати дані загальноосвітнього навчального закладу із загальнонаціональних баз даних, які вже існують та чому повторно потрібно проводити вже зроблену роботу, витрачати час працівників.
В публікації  Сергія Горбачова зазначається, що компанія, якій надано право розробки програмного забезпечення почала розробляти ПО для видачі документів щодо ПЗСО лише в грудні 2015 року.

З повним текстом публікації можна ознайомитися на сторінці http://life.pravda.com.ua/columns/2016/04/18/211196/

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!