25 травня 2016 р.

Що робити, якщо не так вдало складено ЗНО (вступ без ЗНО)

10-15% учасників ЗНО не зможуть бути встуниками до ВНЗ в 2016 році

З оприлюдненням порогового балу ЗНО з української мови та літератури, математики та історії України стало відомо яка частина вступників не склала кожен з тестів.

Зокрема 9 % учасників не склали ЗНО з української мови та літератури можуть починати готуватися до ЗНО з української мови і літератури 2017 року для можлвістів ступу в наступному році, враховуючи, що інші сертифікати імовірно будуть дійсні наступного року або ж вступати до професійно-технічних навчальних закладів на робітничі спеціальності (що не так вже і погано враховуючи стан ринку праці в Україні).

З математики не подолали пороговий бал 15% учасників та 13% з історії України. Таким чином у випадку не складеного ЗНО з української мови і літератури учасник ЗНО без шансів на вступ до ВНЗ.




Вступ без ЗНО

У випадку не складання ЗНО з іншого предмету все залежить від того чи обрано 3 чи 4 предмети та комбінацій предметів встановлених у правилах прийому до ВНЗ. Окрім того якщо учасник ЗНО складе лише 2 предмети (включно з української мовою і літературою) при вдалому випадку можна сподіватися на вступ до ВНЗ де достатньо 2 предмети та передбачено творчий конкурс.
2 тести ЗНО достатньо для вступу до коледжу за освітнім рівнем молодший спеціаліст а на спеціальності, де передбачено творчий конкурс віповідно достатньо складеного лише одного тесту ЗНО з української мови і літератури.

Окрім того варто не забувати про те, що навчальні заклади можуть встановлювати вищі мінімальні бали для подання заяви аніж 100, хоча це рідкість.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!