11 травня 2016 р.

Сертифікат ЗНО 2016 року буде дійсний щонайменше 2 роки

Про можливість кількарічного терміну дії сертифікату ЗНО 2016 року повідомила Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич. Сьогодні Міністр надала роз'яснення журналістам з цього приводу. Варто врахувати чиновникам МОН і недоліки такої можливості, які були в минулих роках.

Про те, що термін дії сертифікату ЗНО з 2016 року може бути кілька років повідомлялося раніше. Сьогодні Лілія Гриневич роз'яснила, що в планах встановити термін дії 2-х або більше років, так як така особливість - європейська практика. Як зазначає Міністр, в 2015 році була змінена методика визначення результатів ЗНО та перед оголошенням результатів встановлюється пороговий бал тесту "склав/не склав", і так як надалі така методика буде продовжена, в Умовах прийому до ВНЗ 2017 року буде встановлена можливість подання сертифікату ЗНО 2016 року для вступу в 2017 році, проте ще тривають експертні дискусії щодо терміну дії сертифікату, однак це буде не менше 2-х років.

Як наглолшує Лілія Гриневич, - «Вважаю це справедливим. Якщо дитина склала ЗНО, ми маємо дати їй вибір: усвідомлено прийняти рішення про вступ або відкласти його на рік».

З цього приводу, варто чиновникам у МОН врахувати і унормувати такі реалії минулих років, коли була можливість подавати сертифікати ЗНО минулих років у випадках, коли вступник здавав ЗНО з того ж предмету в поточному році гірше аніж у попередньому, тобто показавши в поточному році знання фактично по балу гірші аніж бал минулорічного сертифікату, який подавався до ВНЗ. Такі випадки аж ніяк не можна охарактеризувати як рівний доступ до вищої освіти та страведливість у конкурсному відборі до ВНЗ.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!