3 липня 2015 р.

При поданні заяви на вступ необхідно подавати копії документів про освіту - атестату та додатку до нього - одна із змін до умов прийому до ВНЗ

В ході вступної кампанії приймальні комісії ВУЗів при прийомі заяви на вступ від абітурієнта особисто мають право приймати комплект документів лише у вигляді копій, зокрема атестата та додатку до нього.


Одна з важливих змін умов прийому на навчання до ВНЗ України в 2015 році у пункті, пов'язана з процесом прийому документів. Приймальними комісіями при прийомі заяви на вступ від абітурієнтів, дозволено приймати копії документів, передбачених Правилами прийому, зокрема копії атестату та додатку до нього.
Таким чином приймальним комісіям не дозволено приймати від такої категорії вступників оригінали, лише копії документів про освіту - копії атестата та додатку до нього.
Фактично вибір місця навчання за державним замовленням можливо здійснити вступнику один раз, маючи право лише один раз подавати оригінали документів, що вирішує питання штучно роздмуханої конкурсної ситуації, яка була в попередні роки, коли вступники які в перших хвилях подавали оригінали в одні вузи, потрапивши в списки рекомендованих в наступних хвилях в більш рейтинговіші вузи могли забрати з того вузу, де вже були рекомендовані до зарахування на місця державного замовлення та подавали повторно, таким чином умовно кажучи займали декілька місць державного замовлення на стадіях конкурсного відбору. Даний недолік попередніх вступних кампаній цього року додатково буде вирішувати пріоритетність вступу, яка зазначатиметься при поданні заяви, про що додатково опишемо в наступних публікаціях.

Вступники, які подають заяви особисто в будь-якому випадку повинні відвідати приймальну комісію 2 рази на етапі прийму заяви та інших документів, а також на етапі конкурсного відбору - після рекомендації до зарахування.
Найбільш імовірно така новація зумовлена неприємними випадками минулих років, коли вступники при поданні заяви подавали оригінали атестату та додатку до нього, а пізніше вирішували вступали до іншого ВНЗ та мали перешкоди в поверненні оригіналів приймальними комісіями.
Таким чином дана новація можне зарахувати більшою мірою до позитивних.
Незручності виникнуть лише для тих вступників, шанси на вступ яких очевидні, при вступі на контракт до прикладу, що в багатьох вузах можливо без особливого конкурсу, де достатньо ліцензійних місць, проте дану незручність можна вирішити поданням електронної заяви, а пізніше після рекомендації до зарахування відвідати приймальну комісію з оригіналами документів атестата та додатку до нього та іншими, передбаченими правилами прийому до ВНЗ.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************



2 коментарі:

  1. не гоните, пишите без ошибок "Таким чином приймальним комісіям не дозволено приймати від такої категорії вступників лише копії документів про освіту - копії атестата та додатку до нього." возможно Ви имели ввиду "Таким чином приймальним комісіям дозволено приймати від такої категорії вступників лише копії документів про освіту - копії атестата та додатку до нього."

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Редактор блогу8 липня 2015 р. о 15:24

      Спасибо за бдительность, пропало слово "Оригінали" - "не дозволено приймати від такої категорії вступників оригінали" тоисть заява -тольно копии, если рекомендация на бюджет - только тогда оригиналы.

      Видалити

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!