8 липня 2015 р.

Обсяги державного замовлення у вузах будуть розміщені у системі Конкурс (vstup.info)

За умовами прийому до ВНЗ, вищі навчальні заклади зобов'язані проінформувати про обсяги державного замовлення через систему Конкурс vstup.info


Згідно пункту 6 розділу XXІ. Умов прийому до ВНЗ 2015 року, усі вузи України зобов'язані проінформувати про обсяги державного замовлення в 2015 році через систему конкурс (сайт vstup.info).
На сьогодні всі вступники з нетерпінням очікують інформацію про обсяги державного замовлення для ВНЗ, адже цей показник також впливатиме на остаточне рішення щодо подання заяв на вступ, особливо вступникам з результатами ЗНО вище середніх, які найімовірніше будуть навчатися да кошти державного бюджету.

Вчора Міністр освіти Сергій Квіт повідомив, що загалом зменшено державне замовлення на 12% в порівнянні з 2014 роком. На таке зменшення вплинула крім демографічної ситуації (зменшення кількості вступників) і поточна обстановка з окупованими територіями, де навчальні заклади не мають можливості проводити навчальний процес за українським законодавством про освіту.

Про терміни надання інформації про обсяги державного замовлення для вузів від Міністерства освіти і науки України наразі невідомо, у багатьох ЗМІ чиновники повідомляють, що це відбудеться в найближчі дні. Коли ж це відбудеться, найпростішим шляхом моніторингу кількості державних місць у вузах буде їх перегляд у інформаційній системі Конкурс. Слід зазначити, що від часу доведення для вузів інформації до розміщення на вступ інфо може пройти декілька днів. Є декілька організаційних причин цього, адже вузи вносять дану інформацію безпосередньо до Єдиної електронної бази з питань освіти ЄДЕБО, що займе можливо декілька днів. В свою чергусистема Конкурс відтворюж дані з ЄДЕБО, проте враховуючи особливість, що вступ інфо не відтворює дані з ЄДЕБО в онлайн режимі, а спочатку копіює їх в певний момент оновлення, за цим (процес оновлення) також може бути затримка. Досить непросто організований процес тому варто обдумати чиновникам на наступний рік про спрощення алгоритму інформування.

Доведеться сподіватися, що технічні працівники, які забезпечують роботу цього процесу, спрацюють оперативно та інформація про кількості місць держаного замовлення у вузах буде оприлюднена на vstup.info якнайшвидше.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!