8 липня 2015 р.

Державне замовлення цього року скоротять на 12% - Сергів Квіт

Під час візиту до Львова Міністр освіти і науки Сергій Квіт повідомив, що державне замовлення для ВНЗ України скоротили на понад 12% в порівнянні з 2014 роком.

Вчора Міністр освіти і науки Сергій Квіт під час візиту до Львова повідомив, що цього року державне замовлення для ВНЗ України скоротили на 12%.
Міністр наголосив, що державне замовлення отримуватимуть перш за все ті вузи, до яких за останні три роки пішли на навчання вступники з кращими результатами ЗНО.

В ході прес конференції, Сергій Квіт пояснив, що під час цьогорічної вступної кампанії приймаються побажання вступників щодо більш бажаного місця навчання у вигляді пріоритетності заяви на вступ за державним замовленням, що одразу вноситься до електронної бази з питань освіти.

Також Міністр закликав суспільство звернути увагу, що бакалавр повинен вважатися повною, завершеною вищою освітою. Для забезпечення цього міністерство буде приділяти більше уваги якості навчання у вишах.

Нагадаємо, що в новий закон про вишу освіту не містить освітнього рівня - неповна вища освіта, яка за старим законом досягалася із здобуттям ступеня бакалавр. За новим законом ступінь бакалавр - перший рівень вищої освіти.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!