23 липня 2015 р.

Генпрокуратура так і не висунула конкретних звинувачень для чиновників УЦОЯО.

Пройшов день від приголомшливих звинувачень Генпрокуратури в зловживанні службовим становищем дирекції УЦОЯО, проте конкретних звинувачень не оголошено, посилаючись на складність злочину.


Вчора Генеральна прокуратура заявила про зловживання в Українському центрі оцінювання якості освіти, у зв'язку з чим були проведені обшуки вчора в УЦОЯО та сьогодні в дома у керівників центру. За інформацією сайт відомства "за місцем проживання його окремих службових осіб виявлено комп’ютерну техніку, з якої проводилось втручання в систему, грошові кошти у розмірі 130 тис дол США, а також переписку, яка дає підстави органу досудового розслідування підозрювати окремих осіб у вчиненні конкретних корупційних кримінальних правопорушень".

Видання ukrinform зазначає, що заступник генпрокурора пояснив, що "Система автоматично проводить психометрію людини, яка складає ЗНО, та встановлює єдину систему балів, тому стосовно окремої людини змінити будь-яку позицію, підвищити чи знизити бали неможливо. Тож із тих, хто складав у цьому ж регіоні ЗНО, підбиралася людина з приблизними психометричними даними і проводилася заміна таких даних на користь особи, що зверталася до Центру".

Зважаючи на такий коментар високопосадовця правоохоронного органу, дана справа може викливати більшу цікавість та очікування щодо подальших роз'яснення про суть та методологію вчинення злочинів чиновниками УЦОЯО за версією слідчих...

Натомість голова правління громадянської мережі "Опора" Ольга Айвазовська в повідомленні на Фейсбук зазначила: "Ситуація з Українським центром оцінювання якості освіти та Ігорем Лікарчуком є викликом для суспільства на здоровий глузд. Я давно не працюю з темою освіти, але пам’ятаю дуже добре пана Ігора та його стійкість до зовнішнього тиску і спроб з боку можновладців домогтись допомоги молодим чадам, які не рівнем знань, а рівнем впливів батьків хотіли заробити кращі бали ЗНО".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!