31 травня 2016 р.

21% студентів хочуть змінити спеціальність - опитування

Абітурієнтам на замітку - спеціальність варто обирати більш виважено.

Аналітичний центр CEDOS опублікував результати загальноукраїнського опитування, за результатами якого майже 60% студентів  не планує змінювати спеціальність навчання, близько 21% хоче змінити, решта обрала варіант "важко відповісти".

Особливості вибору спеціальності 

Вибір спеціальності здобуття вищої освіти - надзвичайно важливий крок у житті і до цього варто підійти особливо виважено. Вступники можуть зробити й таке дослідження з власних даних - вибрати умовну групу знайомих, родичів які завершили навчання хоча б 5 років тому та розглянути яка частина з них працює за фахом навчання.



Варто відмінити й те, що за даними опитування студенти, які працюють за фахом менш схильні до зміни спеціальності навчання - 12,5% та 10% важко відповісти.
Окрім того, 24% опитаних не отримали бажаної інформації про затребуваність професії на ринку праці, проте все ж вступили на навчання. Шкода, що в дослідження не було з'ясовано скільки з цих 24% планують змінити спеціальність навчання.
Як зазначається у повідомленні про опитування - "метою було дослідити соціально-економічне становище студентів, зокрема питання репетиторства, обставин вибору ВНЗ та спеціальності, матеріального забезпечення, мотивації студентів, працевлаштування студентів тощо".

Повне дослідження можна переглянути на сторінці аналітичного центру CEDOS

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!