30 травня 2016 р.

Бюджетні місця державного замовлення у ВНЗ 2016

Більше місць державного замовлення ВНЗ отримають в 2016 р. на ІТ спеціальності, зменшення на економічні та правові.

З приводу розподілу місць державного замовлення для ВНЗ Міністр освіти і науки Лілія Гриневич сьогодні на прес-конференції в Укрінформі повідомила, що Міносвіти пропонує значне збільшенння державного замовлення для ВНЗ на ІТ спеціальності (додатково понад 1000 місць) та зменшення на економічні та правові спеціальності. Як зазначила міністра - такі зміни - потреба ринку праці.




Особливість розподілу державного замовлення для ВНЗ 2016

Лілія Гриневич зазначила, що відмінність цієї вступної кампанії в тому, що державне місце буде йти за вступником з високими балами ЗНО, одночасно кожна спеціальність буде мати визначену кількість місць державного замовлення, проте на сьогодні механізму розподілу місць державного замовлення за вступником не було представлено.

Міністр зазначила, що під час вступної кампанії 2016 буде визначено мінімальний і максимальний поріг державного замовлення для ВНЗ. Якщо вступники з високими балами будуть обирати певний ВНЗ частіше, кількість бюджетних місць для такого ВНЗ буде збільшено. Така регуляція може бути в межах 25% визначених місць державного замовлення для ВНЗ.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

1 коментар:

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!