6 липня 2016 р.

Обсяги державного замовлення для ВНЗ в 2016 році

На засідання Уряду затверджено кількості місць державного замовлення


Загалом збільшення кількості бюджетних місць для ВНЗ сягнуло 12,3%, Проте, для вищих навчальних закладів системи МОН, місця державного замовлення зменшено на 6% в порівнянні з минулим роком.





Як повідомляє прес-служба МОН,  обсяг прийoму держзaмoвлення нa підгoтoвку фaхівців зa oсвітньo-квaліфікaційним рівнем «Мoлoдший спеціaліст» визначений нa рівні 67,5 тис. oсіб, «Бaкaлaвр» – 90,7 тис., «Спеціaліст» – 42,9 тис., «Мaгістр» – 60 тис. Збільшується державне замовлення на освітньо-кваліфікаційний рівень магістр порівняно з минулим роком.

У повідомлення зазначено, що збільшення кількості бюджетних місць у ВНЗ торкнулося військових спеціальностей та спеціальностей освітньо-кваліфікаційного рівня молодший спеціаліст, оскільки не врегульовано питання державного замовлення для професійно-технічних навчальних закладів куди вступали випускники після 9 класів ЗНЗ.

“В 2016 році збільшується цифра по магістрах у зв’язку з тим, що в цьому році випустилось значно більше бакалаврів, ніж минулого - це так звані вікові хвилі. Таким чином, ми повинні розширити кількість бюджетних місць для магістрів”, - зазначила Лілія Гриневич.
Міністр підкреслила: - "Оскільки державне замовлення по професійно-технічній освіті у нас сьогодні не визначено, ми вирішили підтримати цих дітей (ред. - випускників 9 класів) та трохи збільшити - на 10% - замовлення на молодшого спеціаліста".

Детальніше про кількості бюджетних місць у записі блогу >>>

********************************
Цікавить Вступ в 2017 році?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу та на записи у Google+



Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!