12 липня 2016 р.

Приймальні комісії будуть приймати документи, які підтверджують право на першочергове зарахувнаня, через e-mail

Додаткові документи до електронної заяви, які підтверджують право на першочергове зарахування, необхідно надсилати на адресу електронної скриньки приймальної комісії ВНЗ

Завершився другий день прийому документів вступної кампанії 2016, проте ряд питань все ж не було узгоджено організаторами вступної кампанії 2016. Одне з них - яким чином приймальним комісіям ВНЗ приймати документи від вступників, які згідно розділу ХІІ Умов прийому до вищих навчальних закладів в 2016 році мають право на першочергове зарахування.



Лише сьогодні, по завершенню другого дня вступної кампанії, МОН надіслало лист-роз'яснення для ВНЗ згідно якого приймальні комісії можуть приймати  через електронну пошту додаткові документи до електронної заяви, які підтверджують право на першочергове зарахування.

Хоча, згідно Умов прийому пункту 10 Розділу VI, факт наявності таких підств зарахування підтверджуються його особистим підписом при поданні заяви у паперовій формі:

Текст пункту 10 розділу VI Умов прийому до ВНЗ в 2016 році

Факт ознайомлення вступника з Правилами прийому, наявною ліцензією і сертифікатом про акредитацію відповідної освітньої програми (напряму підготовки, спеціальності), а також факт наявності/відсутності підстав для участі у конкурсі за результатами вступних іспитів на основі повної загальної середньої освіти (розділ VIII цих Умов), зарахування за співбесідою (розділ Х цих Умов), зарахування за квотами (розділ ХІ цих Умов), першочергового зарахування (розділ XII цих Умов) фіксуються в заяві вступника і підтверджуються його особистим підписом при поданні заяви у паперовій формі.

Таким чином незрозуміло, чи факт наявності таких підстав фіксується підписом, якщо подається паперова заява особисто а при електронній заяві відповідно можна іншим чином. Чи подання заяви  на вступ до ВНЗ з вказанням підстав для першочергового зарахування є обов'язково шляхом особистого подання у паперовій формі до приймальної комісії.
У випадку істинності останнього варіанту присутні суперечності з можливістю прийому електронної заяви та додаткових документів, які підтверджують підстави першочергового зарахування, через e-mail, .

Лист МОН для ВНЗ щодо прийому документів, які дають підстави на першочергове зарахування, через email.

********************************
Цікавить Вступ в 2017 році?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу та на записи у Google+





1 коментар:

  1. Подскажите пожалуйста. При подаче документов( в частности льгот) в электронной форме через e-mail университета, надо указывать какие нибудь данные?

    ВідповістиВидалити

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!