7 липня 2015 р.

Про пріоритетність заяви на вступ та вступну кампанію розповіла перший заступник Міністра освіти і науки України Інна Совсун

Сьогодні під час брифінгу Інна Совсун (перший заступник міністра освіти і науки) розповіла про особливості вступної кампанії, зокрема основну новацію - пріоритетність вступу. 

Під час брифінгу у Будинку уряду Інна Совсун - перший заступник Міністра освіти і науки України - розповіла про важливі складові вступної кампанії.
Перш за все, Інна Совсун наголосила на основній відмінності вступної кампанії цього року - пріоритетність вступу, заяв вступника до вищих навчальних закладів.

За словами першого заступника Міністра така новація буде реалізована за допомогою Єдиної державної бази з питань освіти ЄДЕБО, в якій приймальні комісії вузів будуть формувати рейтингові списки рекомендованих до зарахування до ВНЗ, одночасно ЄДЕБО визначить за якою заявою з можливих для рекомендації до зарахування за державним замовленням є найвищий пріоритет, встановлений вступником на етапі подання заяв. Відповідно вступник буде рекомендований до зарахування за заявою з найвищим пріоритетом з можливих заяв до рекомендації. Інші ж рекомендації будуть атвоматично анульовані (проте  можливість вступити на контракт залишиться  - примітка блогу). У зв'язку з цим, Інна Совсун наголосила на важливості розуміння та відповідальності вступників під час встановлення пріоритетів заявам на вступ.

Офіційний текст щодо брифінгу на сайті МОН

Що варто відмітити додатково з позитиву в організації вступної кампанії, чого не сказала заступник Міністра, що кількість осіб, які будуть рекомендовані до зарахування за державним замовленням в цьому році буде значно більша, адже буде виключений факт повтору особи з високими балами в списках рекомендованих до зарахування до ВНЗ, в різних вузах, що було можливе в минулому році. Дану функцію також виконуватиме запровадження прітритентості для заяв на вступ за державним замовленням.

Ще одне, що з важливого не сказала заступник міністра і що потребує додаткових роз'яснень, враховуючи, що до початку вступної кампанії всього два дні, це інформація щодо подання електронної заяви на вступ.
На сьогодні, інтернет сайт ez.osvitavsim.org.ua, за яким згідно Порядку подання електронної заяви на вступ вступники повинні подавати електронні заяви до ВНЗ, не працює, сервер дає відповідь "Connection refused: ez.osvitavsim.org.ua:80".


*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************


Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!