1 липня 2015 р.

Як розрахувати конкурсний бал вступу з ваговими коефіцієнтими.

Про розрахунок конкурсного балу та застосування вагових коефіцієнтів.

Вагові коефіцієнти - одна з основних новацій вступної кампанії 2015 року, яка дозволить відкоригувати конкурсний бал в залежності від того наскільки вищі навчальні заклади визначили важливість того чи іншого предмету ЗНО. Вагові коефіцієнти для розрахунку конкурсного балу можна знайти у додатку 5 правил прийому до конкретного ВНЗ.

Згідно Умов прийому до ВНЗ:
- конкурсний бал - сума балів вступника за кожен сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання, середнього бала документа про повну загальну середню освіту, бала за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення), помножених на вагові коефіцієнти, сума яких дорівнює одиниці.

- порядок обчислення конкурсного бала вступника із зазначенням вагових коефіцієнтів, які присвоюються балам сертифікатів зовнішнього незалежного оцінювання, середньому балу документа про повну загальну середню освіту, балу за конкурс творчих або фізичних здібностей (у разі його проведення);

Вагові коефіцієнти як правило вказані у додатку 5 правил прийому до вузу, а конкурсний бал вираховується дуже просто - кожен бал ЗНО, який передбачений в додатку правил прийому, та середній бал атестата множиться на відповідний ваговий коефіцієнт та ці числа додаються.

Таким чином якщо припустимо всі предмети ЗНО здані на 200 та атестат 200 а вагові коефіцієнти вузом встановлені 0,3 (30%) для кожного предмету та 0,1 (10%) для атестату, розрахункова формула виглядатиме таким чином:
Предмет1 200 балів*0,3 = 60 балів.
Предмет2 200 балів*0,3 = 60 балів.
Предмет3 200 балів*0,3 = 60 балів.
Атестат 200 балів * 0,1 = 20 балів.
Конкурсний бал отримаємо 200 балів.

Отже максимальний конкурсний бал можливий 200 балів  без врахування можливих додаткових балів, передбачених правилами прийому до ВНЗ, адже можуть додаватися додаткові бали за додаткові успіхи як от Всеукраїнські олімпіади та що частіше може бути атестація курсів довузівської підговтовки (природничо-математичних та інженерно-технічних напрямів).

Крім того варто відмітити, що згідно розділу VII. п 1 Умов прийому 2015 ВУЗи мають право встановлювати й чотири конкурсні предмети ЗНО.

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

2 коментарі:

  1. Доброго дня, справа в тому, що я працюю в приймальній комісії в НУБіП України, набираю абітурієнтів на 1 курс Магістратури після школи (на базі повної загальної середньої освіти) спеціальність "ветеринарна медицина". Але на Вашому сайті висвітлена інформація лише щодо конкурсу Магістрів на базі Бакалавра. Абітурієни та їх батьки стурбовані відсутрістю інформації на http://vstup.info/ про конкурс Магістрів на базі школи на спеціальність "ветеринарна медицина". Немогли б Ви нам допомогти, переказавши це модераторам/адміністраторам сайту, або надіславши нам контакти Вступ інфо. Дякую!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Редактор блогу22 липня 2015 р. о 13:21

      Наскільки відомо редакції блогу, інформацію про переліки напрямів, спеціальностей на які здійснюється набір у вишах ІС Конкурс (сайт vstup.info) бере з ЄДЕБО, Якщо пропозицію вступу внесено в ЄДЕБО, дуже дивно, що вона не відображена на вступ інфо. Якщо так і є пишіть до адміністрації ІС Конкурс, можливо чимось допоможуть, емейл можна побачити клікнувши по знаку питання, розміщеному зверху сайту зліва на головній сторінці.

      Видалити

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!