10 серпня 2015 р.

Додаткове зарахування на вакантні місця державного замовлення - Приймальні комісії отримали роз'яснення від МОН

Щодо додаткового зарахування на вакантні місця державного замовлення Міністерство освіти і науки України надало роз'яснення приймальним комісіям ВНЗ.


Сьогодні до 18 год вступникам, які рекомендовані до зарахування згідно рейтингових списків на місця державного замовлення для зарахування необхідно подати оригінали документів про освіту (атестат та додаток, сертифікат ЗНО) до приймальної комісії.
Вступники, які не отримали рекомендації та яким не вистачило декількох позицій для рекомендації, також мають шанс вступити на місця державного замовлення якщо вступники, які отримали рекомендацію не виконають вимоги для зарахування.
Сьогодні Міністерство освіти і науки України розіслало вищим навчальним закладам роз'яснення щодо порядку додаткового зарахування. 
Найважливіше - вступники, які рекомендовані до зарахування на держ. місця в інших ВНЗ або ж в даному ВНЗ за іншим напрямом, спеціальністю, також матимуть шанс бути зарахованими на вакантні місця державного замовлення.


За роз'ясненням МОН, приймальні комісії "...не пізніше 18 год 12 серпня зобов'язані надати рекомендації для зарахування на вакантні місця державного замовлення вступникам за рейтингом із числа рекомендованих до зарахування за кошти фізичних та юридичних осіб, які виконали умови до зарахування (подали особисто оригіналі документа про освітній (освітньо-кваліфікаційний) рівень та додатка до нього, сертифікатів зовнішнього оцінювання та інших документів, передбачених Умовами та Правилами прийому...".  - дані рядки роз'яснення фактично повторюють п 1 розділу XVII Умов прийому.

В роз'ясненні, приймальні комісії отримали важливе уточнення в частині того, чи дозволено зараховувати на вакантні місця вступників, які вже отримували рекомендацію в іншому виші або ж за іншим напрямом в межах одного ВНЗ, проте не виконали вимогу для зарахування та вирішили вступати до іншого ВНЗ або за іншим напрямом в межах одного ВНЗ. Згідно роз'яснення, "Рекомендація до зарахування надається вступникам без урахування того, чи була цим особам надана рекомендація до зарахування на навчання за кошти державного замовлення в іншому вищому навчальному закладі чи на іншій спеціальності чи ні."

Щодо вимог пункту 2 розділу XVII Умов прийому за яким вступнику, який не виконав вимоги для зарахування за державним замовленням та планує вступати на контрактне навчання необхідно подати заяву до приймальної комісії для можливості прийняття рішення про рекомендацію до зарахування, в роз'яснення вказано, що заява подається у довільній формі та долучається до особової справи.

Скріншот листа - роз'яснення


3 коментарі:

  1. ЗАДОВБАЛИ!
    Я не пройшов за 1 пріоритетом, а тільки за 3, бо щоб пройти за 1 пріоритетом невистачило 0,8 бала.
    9 серпня подав документи у ВНЗ з пріоритетом 3, зрозумівши з правил прийому, що якщо не подам, то іншого місця на держзамовлення не буде, а тільки контракт.
    10 серпня, в останній день подачі оригіналів, зявляється розяснення МОН, що якщо би я не подав оригінали за 3 пріритетом, то мав би право дальше брати у конкурсі на держ.місця у вузі за пріритетом 1.
    У вузі з пріоритетом 1 станом на 15.47 10 серпня ще було вільно 6 місць держзамовлення, і я був би ПЕРШИМ у списку на дозарахування.
    А так "дякуючи" МОН замість того, щоб вчитися у рідному місті, змушений їхати за 600 км від рідного дому.
    В той же час у внз з пріоритетом 1 прийшов наступний абітурієнт з НИЖЧИМ балом!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Пробач, але дана інформація була доступна ще до роз'яснення МОН. Кожного року одне й те саме. Варто бути ще трохи уважнішим.

      Видалити
    2. Редактор блогу14 серпня 2015 р. о 01:57

      Пробачте, кожного року були пріоритети і кожного року дозволяли дозараховувати тих, хто вже були рекомендовані по вищому пріоритету в іншому вузі (а неподаний оригінал це скасована рекомендація по суті, що мало би означати лише контракт), точно так кожного року було?

      Видалити

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!