24 лютого 2017 р.

Найпоширеніші питання відповіді щодо проведення ЗНО 2017

Українським центром оцінювання якості освіти оприлюднено відповіді на найпоширеніші запитання щодо проведення зовнішнього незалежного оцінювання ЗНО 2017, які УЦОЯО отримує на телефон інформаційної підтримки.



Чи прийматимуться для вступу до ВНЗ сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти, видані у 2016 році?

Так. Згідно з Умовами прийому у 2017 році під час вступу до вищих навчальних закладів будуть дійсні сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання 2016 і 2017 років.


Коли розпочинається реєстрація для участі в ЗНО?

Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінювання у 2017 році триватиме з 6 лютого до 17 березня.


Які документи необхідно подати, щоб зареєструватися для участі в ЗНО 2017 року?

Для випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного року такими документами є сформована реєстраційна картка (з фото, заповнена від руки та власноруч підписана), копія паспорта або копія свідоцтва про народження (для осіб, яким станом на 01 вересня 2016 року не виповнилося 16 років, та осіб, які не мали можливості отримати паспорт громадянина України у зв’язку з тим, що проживають на тимчасово окупованій території (Автономна Республіка Крим, м. Севастополь) або на неконтрольованій території Донецької та Луганської областей). Для інших категорій осіб – це сформована реєстраційна картка (з фото, заповнена від руки та власноруч підписана), копія паспорта, копія документа про повну загальну середню освіту (випускники минулих років) або довідка з місця навчання, що підтверджує здобуття в січні – серпні 2017 року повної загальної середньої освіти (учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів). Для осіб, які потребують створення особливих (спеціальних) умов для проходження зовнішнього незалежного оцінювання – крім вищезазначених документів, потрібно надати відповідний медичний висновок за формою № 086-3/о.




Куди потрібно надсилати документи для реєстрації на ЗНО?

Випускники 2016-2017 навчального року подають комплект реєстраційних документів особі, відповідальній за реєстрацію учасників зовнішнього незалежного оцінювання в загальноосвітньому навчальному закладі, який закінчують. Решта осіб – надсилають на адресу регіонального центру оцінювання якості освіти, зазначену в контрольно-інформаційному листі.


Яку максимальну кількість предметів може обрати особа для проходження ЗНО?

Кожен учасник зовнішнього оцінювання може обрати для проходження тестування не більш ніж чотири навчальні предмети.


Які обов’язкові предмети для проходження ЗНО?

Обов’язковим навчальним предметом для подачі документів для вступу до вищих навчальних закладів є українська мова і література.


Як обрати предмети для проходження державної підсумкової атестації (ДПА) у формі ЗНО?

Випускники поточного року, створюючи реєстраційну картку, мають вказати назви навчальних предметів, із яких їм буде зараховано результати ЗНО як оцінки за ДПА. Перший обов'язковий предмет – українська мова. Другим обов’язковим предметом учасник може обрати або математику, або історію України. Третій – із запропонованого переліку предметів, з яких буде проводитися тестування 2017 року (математика, історія України, іспанська, французька, німецька, російська, англійська мови, біологія, географія, фізика, хімія). Для зарахування оцінок державної підсумкової атестації можна обрати й математику, й історію України та пройти ЗНО з цих предметів.


Куди можна звернутися за допомогою в реєстрації?

Якщо Ви є випускником поточного року загальноосвітнього навчального закладу, зверніться за допомогою до особи, відповідальної за реєстрацію учасників зовнішнього незалежного оцінювання у Вашому навчальному закладі. Якщо ж Ви – випускник минулих років, то можете звернутися до працівника пункту реєстрації.


Чи обов’язково проходити ЗНО за місцем реєстрації (прописки)?

Під час реєстрації для участі в ЗНО необхідно вказувати адресу фактичного перебування на період проходження тестування. Відмітка в паспорті про місце реєстрації значення не має.


Коли буде відомий графік проведення додаткової сесії зовнішнього незалежного оцінювання?

Відповідно до Календарного плану проведення зовнішнього незалежного оцінювання графік проведення додаткової сесії ЗНО-2017 буде затверджено до 28 квітня.


Коли буде відомий порядок проведення вступних випробувань у формі ЗНО для здобуття ступеня магістра?

Порядок вступу на навчання та проведення єдиного фахового вступного випробування для вступу на навчання для здобуття ступеня магістра за спеціальністю 081 «Право» з використанням організаційно-технологічних процесів здійснення зовнішнього незалежного оцінювання затверджується Міністерством освіти і науки України. Очікуйте на оприлюднення відповідного документа.


Паспорт у вигляді ID-карти не містить серії. Що зазначити під час створення реєстраційної картки?

Оскільки такий документ не містить серію, під час створення реєстраційної картки це поле залишається порожнім. Зазначається лише номер документа.

********************************
Цікавить Вступ в 2017 році?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу та на записи у Google+



Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!