28 квітня 2016 р.

Пороговий бал тесту ЗНО склав /не склав, бал сертифікату ЗНО та оцінка ДПА - деталі.

Про пороговий бал ЗНО з української мови і літератури, математики, історії України та інших предметів, овобливості встановлення в 2016 році.

Як повідомляє Український центр оцінювання якості освіти, для того, щоб визначити результат ЗНО з того чи іншого предмету, результатів ЗНО 2016 з кожного предмета буде визначений пороговий тестовий бал ЗНО, який встановлює експертна комісія при Українському центраоцінювання якості освіти.

До кожного тесту пороговий бал встановлюється після перевірки робіт, коли стає відома інформація, який % учасників можуть не скласти відповідний тест ЗНО при тому чи іншому показнику порогового балу, що також враховуєть експертною комісією.

Пороговий бал ЗНО- це кількість тестових балів, яку може набрати мінімально підготовлений абітурієнт. Іншими словами - мінімальна кількість правильних відповідей, щоб скласти ЗНО з української мови і літератури, математики, історії України чи іншого предмету, та отримати мінімальний бал 100 для сертифікату ЗНО, яка може дозволити подавати результати тесту при вступі до ВНЗ (кожен ВНЗвстановлює мінімальний бал самостійно, часто це і є мінімальні 100).

До прикладу пороговий бал пробного тесту ЗНО з української мови був 25 тестових балів, набравши які учасник отримував 100 балів за ЗНО. Тобто бали тесту ЗНО (тобто правильні відповіді тесту, наприклад укр. мови і літератури максимум 104) та бали за ЗНО, які у сертифікаті будуть - різні речі, проте після встановлення порогового балу формуєтсья таблиця відповідності та певній кількості балу тесту відповідатиме бал ЗНО, який буде у сертифікаті.

Щодо оцінки  ДПА - формуватиметься таблиця відповідності балу тесту, напрклад з Української мови та літератури 1-104, до балу атестації 1-12.

Учасники зовнішнього незалежного оцінювання, яким не вдасться під час ЗНО дати відповідь на мінімальну кількість питань для порогового балу, не зможуть використати результат ЗНО з цього предмета для вступу до ВНЗ, тобто не складуть ЗНО. Нагадаємо, що заяви на вступ до ВНЗ в 2016 році на денну форму навчання подаватимуть в основному в електронній формі, так звану електронну заяву.
Детальніша інформація про метод визначення експертами «порогового бала» подана в статті Валерія Бойка «Визначення результатів зовнішнього незалежного оцінювання: старі проблеми та нові перспективи».

*********************************
Цікавить Вступ до ВНЗ?
Підписуйтеся та спілкуйтеся у Facebook спільноті блогу про вступ та на записи у Google+
*********************************

Немає коментарів:

Дописати коментар

Маєте власну думку? Не соромтеся, поділіться з читачами!